Categories Blogg

Så har NeuroQuant hjälpt privatinvesteraren

Så har NeuroQuant hjälpt privatinvesteraren

I samtal med professionella marknadsaktörer hör vi att kunderna är mycket nöjda. Neuroquants process för att skapa struktur i marknadens komplexitet, är omatchad. Vriga tjänster som Trend och Trade Range, Market Monitor och en mängd dataserier, skapar en otroligt värdefull produkt. Vad tycker privat investerare – Linus Jacobsson.

Berätta vad du är för typ av marknadsaktör?

– Jag är en långsiktig retail investerare som vill tro att han handlar enligt följande utopi; fokus på bolagsfundamenta där kvalité, goda kassaflöden och prospekt till ett rimligt pris är A-O. Investerare som Warren Buffet, Charlie Munger, Mohnesh Pabrai, Guy Spier, Rob Vinall, Howard Marks m.fl och dess filosofi tilltalar mig på ett sätt som få gör.

– Detta kombinerar jag med en top-down analys och enklare TA för optimal exekvering. Med det sagt, handlar jag även kortsiktiga “swing trades” ibland.

Varför du blev kund hos NeuroQuant?

– Neuroquants process för att skapa struktur i marknadens komplexitet, är omatchad. Det finns ingen annan metodik som kan filtrera ut bruset så pass effektivt och pedagogiskt som NQ gör. Detta i kombination med övriga tjänster som Trend och Trade Range, Market Monitor och en mängd dataserier, skapar en otroligt värdefull produkt.

– AI, egna backtester, forest score model och forecaster är inget jag hade testat innan jag blev kund men viljan att lära sig mer om det var uppenbart för mig.

Vilka tjänster hos NeuroQuant hjälper dig nå dina investeringsmål?

– Det är glasklart att Marknadspulsen med Erik Hansén är en favorit. Där sammanfattas mycket matnyttigt i en aptitlig video om 15-20 minuter. Guld för mig som jobbar heltid och har en begränsad tid till marknadsanalys. Det handlar inte alltid om att handla på kunskapen. Analysen är fylld med lärdomar som agerar både utbildning och underhållning.

– När jag är sugen på att utföra egen analys utnyttjar jag market Monitor Tool och Trend och Trade Range. Market monitor tool agerar som top down-analys och Trend och Trade Range som ett verktyg för exekvering av trades. Ibland kombinerar jag dessa med ett par propertiära dataserier för att skapa bäst risk/reward.

Kan du nämna något specifikt som gjort att du undvikit förlorare eller hittat vinnare via NeuroQuant?

– Trend och Trade Range är häpnadsväckande bra på att beskriva trender. Jag minns mycket tydligt hur trendfiltret signalerade att OMXS30 övergick till #BearishTrend tidigt i år. Jag sålde mina tillhörande tillgångar därefter. De allra flesta vet vad som har hänt med indexet sen dess. Pris, volym och volatilitet är mäktiga variabler.

Vad är det viktigaste du lärt dig under tiden du varit kund hos NeuroQuant?

– Förståelse över marknadens rörelser baserat på förändringshastigheten i tillväxt och inflation. Dessa datapunkter styr vilken marknadsregim vi befinner oss i (Recovery, Expansion, Slowdown, Contraction) och därmed vilka tillgångsslag som brukar öka/minska i värdem Ingen annan metodik har hjälpt mig så mycket som den. Jag blir inte förvånad numera när dollarn går starkt eftersom jag vet att marknaden handlar på contraction, till exempel.

Hur skiljer sig NeuroQuant mot andra analystjänster?

– Analyser är tydliga på NeuroQuant. Jag förstår metodiken och logiken bakom processen. Min erfarenhet av andra analystjänster är att de saknar struktur och är allmänt flummiga. Man skapar ofta en tes på tunn luft som inte stöds av verkligheten.

– Jag kommer ha fel i min handel, men då ska jag ha fel av rätt anledning. Andra tjänster kan eventuellt ha rätt ibland, men ofta av fel anledning. Processen måste vara repeterbar som den är på NeuroQuant.

Är du nöjd hittills med NeuroQuant?

– Jag är supernöjd med NeuroQuant.

Vilket paket har du valt hos NeuroQuant och vilka produkter i paketet gillar du mest?

– Jag har ett premium medlemskap. Jag använder Marknadspulsen, Market Monitor Tool, Trend och Trade Range, Implied Volatility ratio och den grymma analysbloggen.

Är det något du saknar hos NeuroQuant?

– Som jag nämnde i inledningen så är jag en sucker för fundamental analys. I dagsläget använder jag TIKR.com för majoriteten av min bolagsanalys tillsammans med värderingssnurror som jag själv har skapat i Google Sheets.

– Om jag kunde se finansiell historik och analytikernas framtida estimat för olika bolag på NeuroQuant så hade jag förmodligen inte behövt någon annan analystjänst. Para ihop detta med olika modeller för att värdera ett bolag (DCF, EV/EBITDA, Diskonterade Utdelnigar mm) är vi nära perfektion för mig.

Frågeställare: Erik Hansén
Intervjuperson: Linus Jacobsson